Monday, 28 January 2013

rasa bersalah

kadang2 kita akan rasa bersalah kalau tak dapat ikut kehendak seseorang..keliru dengan diri sendiri yang mana kita nak buat kan..hakikatnya memang susah nak ikut kehendak orang..nampak saja mudah..mampukah kita nak puaskan kehendak orang??

Wednesday, 28 November 2012

diri

sayang terhadap dirimu tak pernah kurang walaupun sesaat..tetapi diri ini selalu merasakan kecewa dgn sikapmu..kenapa dirimu tak pernah memikirkan hati diri ini..apa kurang diri ini??apa salah diri ini??tak cukup sempurna lg ka??

Tuesday, 27 November 2012

perit

setengah manusia selalu merasakan keperitan..tetapi tak semua manusia paham apabila manusia laen merasakan keperitan..keperitan ini hanya rasa dlm hati..tak ada siapa pun yg nmpak..

Sunday, 18 November 2012

bidadari

perempuan ini mahu jadi bidadari dalam hidupmu..adakah layak dijadikan bidadarimu.??jika perempuan ini tidak layak..kau ucap la dgn kta2 yg mnenangkan hatinya..jangan kau lukakan hatinya..jujur la dgn kata-katamu dan janjimu :)

Wednesday, 14 November 2012

perasaan

manusia dicipta dgn adanya smua perasaan..iaitu sayang, benci, cinta, rindu, sedih dan mcm2 lg..bila adanya pasangan msti ada perasaan rindu dan sayang tu yg sangat kuat..aku ni main tulis ja sbb bila tengok org cple(trmasuk aku la) msty ada ayt 'i syg u','i love u','i rindu u','i miss u'..tapi semua perasaan tu kdg2 membuat  perempuan ni mudah cair..kebanyakan lelaki kdg2 gnakan ayt2 tu utk memainkan hati perempuan saja.. ;)

Tuesday, 13 November 2012

pembaharuan

heyyy 3 :)
salam satu malaysia .sekian lama tidak meng'update' blog ini..haha..aku pun bukan ada cerita apa pun..sahaja nak update blog ini ja..maklum la bosan apa cuti sem ni..ok la..aku pun taktau nak tulis apa..hahaha.